Gemenskap med andra kyrkor

Ett ord som används när man talar om gemenskap mellan olika kristna kyrkor är Ekumenik. Det är ett grekiskt ord som betyder ²Det som rör den bebodda världen². Kyrkan är alltså en gemenskap över hela världen med en gemensam grund i Jesus. Jesus själv ber i Johannesevangeliet 17:21 att hans efterföljare skall bli ett och leva i enhet precis som han och Fadern är ett.

Vår församling har en tydlig strävan efter att söka enhet med andra kyrkor.
Här i Linköping har vi ett mycket gott samarbete med andra församlingar.
Baptistkyrkan är precis som vår församling en del av Equmeniakyrkan och en nära samarbetsförsamling för oss.
Lambohovskyrkan är en samarbetskyrka mellan Slaka-Skeda-Nykil församling och Linköpings Missionsförsamling.
Med Domkyrkan och St. Lars kyrka, som är våra närmaste grannar inom Svenska kyrkan, har vi ett samarbetsavtal. Varje år firar vi två gemensamma gudstjänster.
Med övriga frikyrkor och Ansgarskyrkan firar vi gemensamma gudstjänster på Pingstdagen varje år.  Med Ansgarskyrkan har vi dessutom gemensam blåsorkester, AM Blås.
Vi är medlemsförsamling i Linköpings kristna råd och Linköpings frikyrkoråd.

Vi är övertygade om att vi som kyrkor har ett gemensamt uppdrag att vara med och bygga Guds rike i Linköping.